Michael Bojesen har altid arbejdet aktivt for, at al musik skal være tilgængelig for alle. Han har således medvirket i DR programmer som Landeplagen og Maestro, og har som chef for Copenhagen Opera Festival og Malmö Opera stået bag koncepter som fik operaen ud til den brede befolkning.

Den danske sang og fællessangen har stået Michael Bojesens hjerte særlig nært, og han tog initiativ til projektet Sangens År som gav fællessangen et stort boost. Han har været med i redaktionsudvalget til Højskolesangbogen, var musikalsk arrangør og redaktør på Melodibogen og var i 10 år vært i DRs populære fællessangskoncerter, Så syng da Danmark.

Han har gennem årene været en særdeles efterspurgt kursusleder og inspirator for foreninger, virksomheder og andre organisationer.

 

Michael Bojesen er vært og pianist i det gigantiske kulturprojekt ”Så syng da Danmark”, der fra 1. september 2023 introducerer og præsenterer samtlige 601 sange fra Højskolesangbogen  i 200 programmer. Programmerne sendes løbende hver dag over et helt år på TV kanalen dk4.